Bij de mosterdsoep zijn er twee varianten mogelijk, namelijk:

  • Mosterdsoep met zalm
  • Mosterdsoep met spekjes


Deze varianten worden steeds vaker door mensen klaargemaakt. Er kan nu gekozen worden voor een van deze twee variaties en dan lees je hoe dat deze klaargemaakt kunnen worden.

Mosterdsoep met zalm

De mosterdsoep met zalm kan in 10 tot 20 minuten klaargemaakt worden. Het is een gerecht uit de internationale keuken. Het heeft een hartige smaak en het is een heerlijke soep. Je hebt het volgende nodig: twee blokjes tuinkruidenbouillon, twee sjalotjes, twee eetlepels boter en twee eetlepels bloem. Daarnaast gebruik je drie eetlepels grove mosterd en één eetlepel Franse mosterd. Ook kies je voor 150 gr. verse of diepvries zalmfilet en zout en peper, 125 ml. crème fraiche en drie bosuitjes. Als je deze hoeveelheden aanhoudt dan is dat voldoende voor vier personen. Je hebt hierbij ook een ruime pan nodig om de soep in klaar te maken. Om te beginnen los je de bouillonblokjes op in een liter heet water en dit laat je afkoelen. Dan pel je de sjalotjes en snipper je deze. Je maakt dan de boter heet en bakt hier de sjalotjes in op matig vuur, ze worden dan glazig. Doe er dan de bloem bij en blijf roeren, vervolgens doe je er de bouillon bij en breng je het geheel aan de kook. Dan roer je de mosterd er door heen en laat je de soep ongeveer vijf minuten zachtjes koken. Je snijdt de zalm in reepjes en voegt deze toe aan de soep. Breng dan het geheel op smaak met peper en zout en dan los je de crème fraiche op met een beetje hete soep en doe deze er dan bij. Je wast de uitjes en je snijdt deze in ringen doet ze in de soep, smakelijk eten!

Mosterdsoep met spekjes

In dertig minuten kun je mosterdsoep met spekjes eten. Je hebt hiervoor 50 gram boter nodig, een prei, een pakje met spekreepjes, een ui en 60 gram bloem. Daarnaast gebruik je een liter kippenbouillon en twee eetlepels grove mosterd. Ook heb je 1/8 deel kookroom nodig voor de mosterdsoep met spekjes. Je bakt eerst de spekreepjes en de prei en laat deze even uitlekken. Dan fruit je het uitje in de boter en dan voeg je hier de bloem aan toe. Dan moet het allemaal tien minuten gaar worden. Vervolgens doe je er de kippenbouillon bij en roer je dat tot een gladde substantie. Dan laat je het tien minuten zachtjes doorkoken. De soep is dan klaar en je kunt heerlijk gaan eten van de mosterdsoep met spekjes. Dit recept is goed voor vier personen, nodig daarom eens wat mensen uit die mee kunnen komen eten en dat wordt volop genieten samen! Het is de moeite waard om te ontdekken wat de soep met je doet, zeker in de winter is het een heerlijke soep, die erg goed vult!